maandag 25 januari 2016

Tijdelijke bodymodyfication: de haren!

Hoi allemaal, Tja ik weet het, ik heb een tijdje niet geschreven. Ik zag de lezer aantallen dalen, Had het erg druk met allerlei bezigheden en geen inspiratie. Dus ja waarom zou ik me dan nog drukker maken dan ik het al heb? Maar zoals ik altijd al gezegd heb: suggesties zijn welkom. Zo word mij al en tijdje gevraagd hoe ik dat toch doe met mijn kapsel. Mensen die me kennen zien mij met de gekste kleuren rond lopen en weten dat ik de bijna helemaal zelf doe. Daarom heb ik toen ik weer groot onderhoud moest plegen van elke stap foto's gemaakt zodat ik het uitgebreid uit kan leggen.
Als er geknipt moet worden ren ik naar iemand toe die het voor mij wil knippen. Want ik kan veel maar, dat niet. Als kind wilde ik daar ooit mijn beroep van maken. Daar kwam ik later op terug omdat niet iedereen hygiënisch is. En ik niet met mijn handen iemands haar wilde zitten die niet weet wat wassen is. Maar nu denk ik wel eens ...... jammer ...... kans gemist.
Dus als er geknipt moet worden scheert mijn thuis kapper het natuurlijk ook. Als het niet geknipt moet worden doe ik dat zelf. Ik ben ooit in een ver verleden een gabbertje geweest dus gewapend met draadloos Scheer apparaat op standje 3, de badkamer spiegel met goed licht en een hand spiegel ga ik aan de slag. Eerst zet ik mijn haar dat niet geschoren moet worden met haarlak en speldjes vast. Anders scheer ik ineens te veel! En bij alles let op als je via de ene spiegel in de andere kijkt. ...... spiegelbeeld betekend dat je in tegenovergestelde richting je apparaat moet gebruiken dan dat je dat normaal gesproken zou doen. En...... Neem de tijd. Oefening baart kunst en niet perse kinderen. Ik scheer eerst de zijkanten met standje 3 (met een extra opzet stukje) daarna standje 0/1 zodat mijn haarlijn langs mijn oren enz. netjes is en eventueel het scheidingsstreepje dat nu zo hip is.
Dat duurt dus bijna 1 uur en als deze perfectionist tevreden is dan gooi ik alle haren weg en ga ik douchen. Weg met die haren en dat gekriebel! Shampoo doe ik wel in mijn haren wel maar geen crèmespoeling anders pakt de verf straks niet.
Mijn haar is nu nog nat dus droog ik het met de fhone. Omdat ik dit keer veel uitgroei heb en de felle kleuren daar niet op pakken blondeer ik mijn kuif. Daar heb ik bij de groothandel een hele grote pot blonder poeder voor gekocht en ontwikkelcrème. Ik meng dat 1 op 1. Die meng verhoudingen luisteren niet zo nou. Wel is het heel erg agressief. Dus smeer ik het alleen op de uitgroei, anders breekt het door het blonderen geheid je haar af. En de laatste 5 minuten smeer ik het over de rest van het haar zodat het egaal wordt.
Omdat ik vind dat de zijkanten van mijn hoofd te licht gekleurd zijn (mijn natuurlijke kleur) ga ik die donker bruin verven dit keer. Ik wil alleen mijn haar bruin hebben niet mijn oren en nek. Dus mijn huid naast mijn haarlijn smeer ik in met vaseline. Want vlekken zijn lastig weg te krijgen.
Dan als dat allemaal eindelijk achter de rug is kan eindelijk de leuke kleurtjes er in doen. Dit keer heb ik bedacht: Paars, Violet (iets lichter paars) Appel Groen en donker Blauw te gebruiken. Lekker door elkaar. Ik begin met nat haar dit keer. (bij deze felle kleuren is het net een soort crèmespoeling achtige vloeistof die alleen met nat haar werkt. In tegenstelling tot de traditionele permanente kleuring die alleen werkt met droog haar)
 
Nu is de vraag, hoe ik dat er in krijg. Nou gewoon. .... Niet te netjes.Eerst weer de Vasseline op de huid om de haargrens heen. Ik heb 4 kleurtjes dus 4 bakjes met kwasten . Gooi in elk bakje wat kleur en roer goed. Natuurlijk de plastic handschoenen aan. En zet mijn haar weer goed vast behalve de achterkant want daar begin ik. 1 hand de spiegel de andere de kwast met 1 kleur. Ik gooi eerst een beetje kleur op een plukje. Leg dan de kwast neer en sop goed dat plukje in met mijn handschoen hand, draai er een plukje van, veeg dan mijn handschoen af aan een oude handdoek.  Pak een andere kwast en kleur weer een stukje in. Zo werk ik mijn hele hoofd af. Ik probeer de plukken niet te groot te laten worden (wat ik achteraf dan toch weer wel vind) en dat alle kleuren variabel tegen elkaar aan te krijgen. En dat alles goed doordrenkt is.Ik wil niet dat er ergens blond haar overblijft. Dan pak ik huishoudfolie en pak ik ruimschoots mijn haar in. Het moet 20 minuten intrekken maar bij mij laat ik het wel eens 1 uur in trekken. In tussen tijd vouw ik de was op of zo, ga ik wat drinken of wat anders doen waar ik niet te veel met mijn hoofd mee beweeg. 


Daarna uitspoelen met lauw water en na 1 dag ploeteren......tadaaaaaa! Zacht en gekleurd haar. Weinig wassen met shampoo en alleen uitspoelen met koud water houd de kleur lang in je haar.
Na verloop van tijd veranderd de kleur. En als het lelijk word. Doe ik 1 kleur er bij of juist niet. Net wat ik er van vind.Ik scheer ongeveer 1x per 3 weken en kleur het dan bij. blonderen doe ik minder vaak. soms wel 1x per 2 maanden of zo. Mijn hoofd huid heeft er best veel last van en mijn dunne haren wil ik ook niet kwijt dus als het niet hoeft doe ik dat niet.


2 opmerkingen:

 1. Anoniem1/04/2017

  Je oren zijn echt prachtig! Ooit spijt van gehad? Zit er zelf aan te denken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, nooit spijt gehad. Ze zijn nog steeds precies goed!
  Laat ze wel door een goede artiest modificeren.

  Groetjes Lady Dragonskiss

  BeantwoordenVerwijderen