donderdag 27 november 2014

1 Jaar geleden…..

Vorig jaar op 27 November 2013 liet ik mijn voet opereren.(link Blog artikel) Op 2 Augustus werden mijn oren geopereerd. (link Blog artikel) Dus dat is een goed moment om weer even een update te geven.
Ik heb dus nu een jaar geleden aan mijn voet laten knutselen. Na een jaar kijk ik weer eens naar mijn voet en zie dat mijn grote teen van mijn rechter voet toch weer iets terug is gegaan. Dat is voorspelt door de opper knutselaar, maar toch jammer. Maar ja hij stond dan ook echt heel raar. Zoals mijn vader zegt: “je rechter voet wil links af maar je teen gaat rechtsaf. Ook jammer is dat de spier of pees die naar mijn teen loopt toch nog erg stijf is. Dat merk ik niet in het dagelijks leven maar wel als ik ’s morgens op sta en mijn favo sport tracht te beoefenen. Ik kickboks 2 a 3x per week. Geen wedstrijden hoor alleen trainen. Anders gaat mijn neus net zo scheef staan als mijn tenen! Ook is mijn voet aan de onderkant dikker als ik nét mijn bed uit loop. Dat is al weer weg als ik 10 minuten verder ben hoor en de wc haal ik er wel mee. Ennnnnnnn er zitten schroeven in mijn voet die iets hoger liggen dan mijn bot waar ze inzitten. Ze steken dus een beetje uit. En aangezien ik daar weinig vetjes heb, drukt dat tegen mijn steunkous en schoen (ja, ik val uit elkaar…..ik draag steun kousen. Ik ben nog net geen oma) dus dat resulteerde in een nieuwe opmeting voor nieuwe steunkousen en verkoop van 1 paar laarsjes omdat op die plek net een naad loopt. Dus je begrijpt………mijn linker voet laat ik lekker zoals die is. Want nu zijn ze gelijk.

Dan mijn oren: He, Wat? Ja mijn oren…..
Die zijn TOP!!! ik slaap nog steeds op een Donut, ga maar weer eens op een normaal kussen slapen denk ik. Maar tja dat slaapt helemaal niet beroerd dus waarom zou ik eigenlijk. Ze zijn super geheeld. En ze staan geweldig! Eigenlijk zou ik mijn oorlellen ook wel willen shapen door Samppa. Dan zie je die punt nog beter! Maar geld hè. Het lijkt trouwens nu net of ik het over nieuwe oorbellen heb of zo. zo werkt het natuurlijk niet helemaal. Maar ik heb er dan ook alles aangedaan om ze goed te laten helen. Mijn linker oortje is wel anders gepunt dan mijn rechter. De rechter vind ik dan ook mooier. Is gewoon duidelijker te zien. Ik heb alleen last van mijn oren als er een headset op drukt of iets anders. Dus als iemand ruw een omhelzing doet of zo. Dus sorry als ik wat afstandelijk ben hahahaha.

Dan de Reacties: Veel mensen die mijn verhaal niet kennen en de uitzending nooit gezien hebben. ja echt die bestaan, zien er weinig aan. Goed voorbeeld is natuurlijk het solliciteren. Want ik ben al veel te lang werkeloos (iemand een baan voor me? Anyone? Ik ben heel leuk, leer snel en heel goed hoor!) En als ik dan op sollicitatie gesprek ben, zeuren ze meer over mijn piercings (hallo! die oorbellen kunnen uit en tunnels draag ik niet eens meer), haar kleur (kan ook zo veranderd worden in intelligent stemmig bruin als het met moet) tattoo’s (tjonge stelletje sacherijnige bejaarden, nu zie je toch ook niks met mijn overhemdje aan? En een beetje kleur in deze grijze brouwerij kan geen kwaad zie ik) dan om mijn oren!
Maar dan de mensen die de uitzending wel hebben gezien. Regelmatig word ik staande gehouden in de straat, op de school van mijn kids, tijdens het Sint-Maarten, als mijn kids aan het dansen zijn, tattoo conventies en “noem maar een willekeurige plaats” met de tekst :”mag ik even kijken?” Mensen vinden het allemaal fantastisch, Vinden het super mooi geheeld, mooi gedaan enz.


En dan de uitzending: Veel meer mensen hebben gekeken dan ik dacht. Zeker achteraf op internet of zo. Iedereen vond het een super leuke aflevering. Wel vonden ze Aneta met het bloed vergieten erg extreem . maar het gesnij in mijn oor niet! Grinnik. En die Ewoud is een knuppel volgens velen. Zo jammer want als iedereen had gezien hoe het er aan toe ging tijdens de uitzending dan krijg je een totaal ander beeld. Dus hij snijd zich in zijn eigen vingers. Neeheeee niet letterlijk! Wil je dat terug lezen: lees dan deze blog. Nu een klein rouw randje dat ik je niet wil onthouden ook al krijg ik hier geheid gezeik mee. Er zijn ook veel mensen die er niks van zeiden maar waarvan ik zeker weet dat ze wel de uitzending gezien hebben. Ook wel met een scheef oogje naar mijn oren kijken maar wel hun mond verder houden. Dat zijn mijn familie leden. Er zijn er een aantal, die grapjes maakten, een aantal die wel de dialoog aan gingen. Dat is allemaal prima. Maar er zijn er ook een paar die bewust hun mond hielden,Die ik natuurlijk niet met naam en toe naam ga noemen, Die ons dood zwegen, gepast en gemaakt leuk over koetjes en kalfjes praatten op verjaardagen en bijeenkomsten maar de hamvraag bewust omzeilen, en vooral achter onze rug om roddelden. Die “familie banden” heb ik in de vrieskist gestopt.Heel erg diep.Ik ben eerlijk en rechtvaardig en hou totaal niet van scheef marcheren en nepperij, Ik heb ze van Facebook verwijderd want het rommelde al langer over wat wij nou wel of juist niet op facebook hadden moeten zetten. Ben uit de groepjes gestapt en kom niet meer op die verjaardagen. Heel triest. Vooral omdat het nooit van de bewuste mensen zelf hoorde maar via die overduidelijke en luidruchtige tamtam. Inclusief rook signalen. En je weet. Waar rook is, is vuur. En weet niet waar het aan ligt, Ligt het aan de ingreep? Jaloezie over de uitzending?Willen ze aandacht, Iets totaal anders of is het de gedachte dat wij al meer dan een jaar werkeloos zijn dus niet willen werken terwijl wij ons kapot solliciteren? Ik zou het niet weten maar vind het heel erg jammer. Ik denk dat ze geen idee hebben in welke positie wij ons op dit moment bevinden en wat wij op dit moment voor goed en slecht nieuws mee maken. Welke uitwegen we proberen, Welke wegen wij bewandelen. Ik steek daar dan ook geen energie meer in. Want dat geeft een hoop rust in mijn altijd zo drukke hoofd. Maar, de deur staat ALTIJD open want ik ben er van overtuigd dat het natuurlijk uiteindelijk goed komt. Toch hou ik mijn hart vast voor de feest dagen.

Dus les van vandaag: veroordeel niemand, doe geen aanname en behandel de medemens met respect dat verdien jij maar ook je naasten.Want je kan gewoonweg niet bedenken in welke positie die op dat moment bevind. En is er wat? SPREEK HET UIT AAN DIE PERSOON. EN NIEMAND ANDERS.

Tot slot: jullie weten met te vinden voor tips ,tricks, fun ,lol, fotoshoots, filmshoots, Figuratie, een baan, blog suggesties,feestjes vragen,antwoorden en zo veel meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten