zondag 19 oktober 2014

Pijnloze tattoo?

Huh? Dacht ik….pijnloos….maar….dan klopt: “wie mooi wil zijn moet pijn leiden” niet meer. En dan gaat iedereen van alles doen aan zijn lichaam en ben ik niet meer uniek ;-) hoe kan dat? Nou Ewout Genemans daar sta je dan met je verdovingsvragen! (zie blog “No pictures please”) Ik geloof er niks van.
Dus wat doe ik? Ik Stuur mijn vent er op af. Hij heeft nog een klein stukje dat in gevuld moet worden in zijn rechter zij en dat wil maar niet lukken als je begrijpt wat ik bedoel. Dus hij ging naar PiercingsWorks aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam.(website, facebook) Daar bieden ze het aan en kan ik het volgen via een webinar aan het einde van de sessie. Ik ben benieuwd want ze zetten René als een tattoo icoon neer. (tja dat hij speciaal is wist ik natuurlijk al, en als een tattoo shop dat zegt is dat helemaal leuk!)

René spreekt Ira Lutvica (facebook), eigenaresse van Piercingsworks, die hem gaat helpen. Ze legt uit: “wij kunnen pijnloos tatoeëren zonder crème, zonder injecties, zonder allergische reacties en volledig onschadelijk”. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en ik snap best dat je dat denkt, maar als je er voor open staat is het echt zo. Hoe ik dat doe? Verteld Ira verder, door middel van een lichte vorm van hypnotiseren. Dat klinkt zweverig en veel mensen zullen nu afhaken maar het valt erg mee. Want eigenlijk is hypnotiseren erg natuurlijk. Het gebeurt vaker dan je denkt. Alleen, je kunt er veel meer mee dan we denken. En al die dingen die we in de media, op tv en in films zien zijn zo onwaar. Die vertekenen het beeld waar het nu eigenlijk om draait. Ik klap niet in mijn handen, knip niet met mijn vingers ,en jij bent er gewoon bij. Je beleeft alles gewoon mee en het is zeker niet tegen je zin. Alleen ik kan er voor zorgen dat de plek die we willen tatoeëren verdooft is voor een bepaalde tijd. En die tijd, ligt aan hoelang de tatoeëerder nodig heeft en aan jezelf. Want het gaat er om hoe lang jij je focus, je concentratie er bij kan houden. En tja, bij 12% van de mensen werkt de methode minder dan we zouden willen, bij 3% van de mensen werkt het helemaal niet. Maar bij 85% van de mensen werkt het dus wel! Doordat ik je leer focussen heb je minder pijn, heb jij en je lichaam dus minder stress, kan de tatoeëerder dus sneller werken, vloeit er minder bloed en geneest je tattoo sneller. (nu denk ik…jaja dat zal wel, ik heb dan wel elven oren maar geloof niet in sprookjes! Maar goed, laat maar zien dan!)

Ira heeft verschillende cursussen gevolgd bij Edwin Selij, Hij is is eigenaar en oprichter van: Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in hypnose. Hij is auteur van het boek 'Hoe leef je het langst zonder angst' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie ging onderwijzen. Kijk maar op: zijn website (link). Ira kwam op het idee omdat er nog niet zo iets aangeboden werd. Iedereen snapt dat een tattoo, piercing of iets dergelijks zetten pijnlijk is. Soms weinig of erg kort en is dat prima. Er zijn natuurlijk zat mensen die zeggen dat het erbij hoort. (painlovers) Alleen soms is de pijn heel erg en heel lang. Tot ondragelijk aan toe en dan is dit een uitkomst vertelt ze.

Ze gaan beginnen: De sessie duurde iets van 15 minuten. Al kan die bij andere klanten wel 45 minuten duren! Ira neemt René mee naar een kamertje en hij moet gaan liggen om te ontspannen. Hij krijgt een blinddoek om, ze gaat op hem inpraten en met veel lichte aanrakingen probeert ze René te ontspannen. Dus aanrakingen op zijn hoofd, gezicht, handen en armen. Daarna moet hij voelen welke hand lichter was. Die moest dan ook omhoog gaan. Ze blijft dan ook continue tekst herhalen en wijst ze steeds naar het gedeelte dat verdooft moet worden om dat voor elkaar te krijgen. Ook zegt ze dan steeds hoe lang dat stuk verdooft moet blijven. (dus bij hem was dat 4 uur) Ze kneep ook op de plek die verdoofd moest zijn. Dat knijpje voelde veel minder heftig aan dan als ze dat deed op een ander lichaamsdeel.

Toen was de sessie afgelopen en gaat René naar de tatoeëerder. die zet alle spullen klaar en plakt het ontwerp op de plek waar die moet komen. Dan begint het tatoeëren en Ira is er ook bij. Die helpt René om zijn gedachten niet naar het tatoeëren te laten gaan maar andere dingen dus wat er om hem heen gebeurt (de muziek of mensen of….) Dat doet ze door praten en aanrakingen op zijn hoofd.
Dat is raar! De o zo nuchtere René voelt geen pijn! Hij voelt het tatoeëren op die onmogelijke gevoelige plek als het krassen van een pen, Meer niet. Hij denkt dat hij 85% minder pijn voelt. Echter op een geven moment, ongeveer na een uur was dat voorbij. Hij voelt weer pijn, krijgt het er moeilijk mee en kan zich niet meer focussen op iets anders. Dat was jammer. Want nu moest hij toch nog 3 uur verbijten. Het opvallende was ook toen Ira de kamer verliet na verloop van tijd. (dat was een uur voor het einde) werd de pijn erger en was die dus net zo erg als zonder hypnose.

Nu is de tattoo een week oud dus nog niet genezen. De tattoo ziet er super gedetailleerd uit. Hij is natuurlijk niet zo groot maar wel enorm gedetailleerd. De claim dat hij sneller zou genezen, of dat er minder wondvocht enz bij zou zitten is, in dit geval, niet waar gemaakt. Dat kon ook niet omdat René zoals je net las ook niet 4 uur pijn vrij is geweest. Hij zat natuurlijk wel vol stress dus adrenaline. Maar ja, René en ik zijn ook nuchtere mensen die daar ook niet zo in geloven. En Je kan het ook anders bekijken Hij heeft zeker WEL 1 uur pijn vrij gelegen en heeft maar mooi een tattoo op 1 van de gevoeligste plekken op zijn lichaam!
Dus ik denk dat als je er voor open staat er zeker mogelijkheden zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten