vrijdag 29 november 2013

......................(Puntjes).....................

Er zijn vele stromingen en vele hypes. Na al het natuurgetrouwe 3D geweld zie je nu juist weer geometrische tattoo’s terug komen. Met een nieuwe techniek. Pointillisme van het tattoo werk. Namelijk “Dotwerk”.

Dit wordt al het nieuwe tribal genoemd wat ik natuurlijk wel vergezocht vind naar mijn mening.

Ik vind het wel weer unieks en zeer interessant. Bij een volledige dotwork Tattoo zijn er geen lijnen meer maar alleen puntjes. Doordat die puntjes dicht op elkaar staan of juist niet, krijg je een afbeelding. Met veel schaduw met speciale effecten en verbluffend resultaat.

Er zijn veel toepassingsmogelijkheden. Ik zag traditionele tattoo’s waarvan de schaduw vervangen was door Dotwerk, hoe dichter op elkaar de puntjes staan hoe donkerder het wordt. Tattoo’s die totaal Dotwerk waren dus geen lijnen meer. Of geografische strakke patronen die gecombineerd werden met patronen in dotwerk. Dotwork tattoos zijn vaak een mix van Afrikaanse afbeeldingen, Polynesische symbolen, oud Grieks-Romeinse motieven, moderne geometrische vormen, en diverse andere stijlen. Een dotwork tattoo is zeer gedetailleerd, en wordt meestal freehand gezet, om er zeker van te zijn dat de tattoo precies past op het deel van je lichaam dat je er voor uitgekozen hebt. Een dotwork tattoo is vaak wel wat groter van formaat, zodat het speciale effect optimaal tot zijn recht komt.Facebook dotwork:

Er wordt ook gezegd door sommige tatoeëerders dat tattoo’s met dotwerk beter blijven zitten dan “lijnen tattoo’s” .Bijvoorbeeld hand palmen waar tattoo’s met lijnen na een paar maanden al helemaal weg zijn, zouden dotwerk tattoo’s blijven zitten! Omdat, zo wordt gezegd, een puntje meer inkt bevat dan een lijn. Ik twijfel. Omdat hand palmen nu eenmaal sneller slijten als andere lichaamsdelen en het nu eenmaal dikkere huid is om er in te komen, dus lastiger lijkt mij.
Ook is het meestal in zwart. Lichte kleuren zie je namelijk niet. Maar ook zie ik combinaties met rood. Dat ziet er ook heel cool uit. Ik zou het wel bij primaire kleuren houden, dus harde donkere kleuren die je goed ziet. Zoals groen, blauw hard roze enz. Het zetten van de tattoo is niet pijnlijker, en wat betreft de snelheid van een tattoo, dat ligt natuurlijk aan de tatoeëerder. Ik kan mij voorstellen dat sommige tatoeëerders er wel langer over doen, maar ja als die eenmaal de smaak te pakken hebben……….


Het genezen gaat wel sneller. Omdat niet de hele huid kapot is maar alleen de puntjes (De huid er omheen dus niet) heb je er minder last van en is het sneller heel. Ik werd nieuwsgierig hoe dat nou werd gezet. En hoe snel dat zou gaan. Dus bij deze de video’s!
Er reist nog maar 1 vraag in mijn hoofd…..hoe ziet dotwerk er na 5 jaar er uit? Zijn het dan nog afzonderlijke puntjes of toch 1 vlak geworden. Zijn er puntjes weg gevallen waardoor je ze niet ziet? Tijd zal het leren….. Anny one?

Iemand ideeën of meningen er over? meld het op:
Bloglovin
De blog 
Facebook.
Twitter

En Deel, post, plaats een comment gerust, ik kan wel wat reclame gebruiken!
(ps, goed tips zijn ook altijd welkom)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten