vrijdag 1 november 2013

Dagelijkse praktijk

Het blijft grappig, Hoe de reacties zijn op ons. Nu helemaal aangezien ik roze haren heb.
Remember, ik woon niet in Amsterdam maar in Een dorp als Hoorn. In Amsterdam DOEN ze tenminste nog of het normaal is. Dus nonchalant voorbij lopen of er niks aan de hand is en dan,... als hun denken dat je het niet ziet...BAM.... omkijken. Tja dan wordt er wel eens een lantaarnpaal gemist....
Hier In Hoorn daar en tegen,....  daar staren ze ongegeneerd met mond open! Dan is mijn haarkleur al te veel! Reed ik op mijn fietsje over het fietspad. Lekker hard want wind mee. Zie ik een vrouw haar gras maaien in haar tuin met zo’n klassieke duwer. Ze stopt met maaien, en staart mij aan met mond open, ze volgt me met haar ogen tot ik uit beeld ben. (Ja ik weet het, ik ben adembenemend ;-) )

Mensen zijn altijd wel geïnteresseerd of afwijzend. Of ze doen heuuuul hard of je dood normaal bent of het tegen gestelde. In het ziekenhuis moest ik vorige week een scan maken van mijn voeten. De vrouw die het apparaat bediende vond mij reuze interessant. Ze vroeg of ik mijn armen opzij wilde doen zodat ze het kon bekijken. Na een grondige inspectie vroeg ze of het zeer deed (nu niet meer lol) en nam daar alle tijd voor. Net zoals vorige week vrijdag, ik was de meiden aan het ophalen van de bso toen ik ondervraagd werd door en ander meisje met haar vragen. "Het lijkt wel of er gaten in uw oor zitten (dat is ook zo) "hoe komt dat zo dan? (Gaatje in je oor prikken, eerst een oorbelletje er in, dan een dikker staafje in het gaatje, dan een heel klein pugje er in, steeds grotere plug er in, tot dat die groot genoeg is.) Kan het ook in één keer zo groot gemaakt worden? (ja dat kan *laat bloederig verhaal achterwege) kan je ook steeds andere oorbellen in doen? (Ja net zoals jij) waarom heb je ze? (Waarom heb jij oorbellen?) zijn dat tattoo's? *wijzend op mijn arm* (Ja) deed dat zeer? (Toen wel, nu niet meer) ow leuk! ik zie ijsjes, lolies, elfje……..héé wat heb je in je nek? (een doodskop) en waar heb je er nog meer?” (kom Roxane en Alizée schiet op we moeten gaan, ik heb haast hahahahaha)

Tja en dan praktische zaken: Vol getatoeëerd een dermatologie afdeling binnen lopen. en dan is het personeel verbaast dat de allergie pleisters niet op je rug kunnen. Hele afdeling in beraad.....na veel geklep en geouwehoer was er bepaald dat er op de benen was nog plek was.
Solliciteren dan:....kreeg ik altijd fantastische reacties in de winkel waar ik werkte van klanten, was de werkgever minder blij. ..... Ze zeiden niks maar als blikken konden doden.........
Nu bij het solliciteren is het niks anders. Er worden blikken uitgewisseld maar niks gezegd. Tot die ene zin valt "Past u wel in het beeld dat ons bedrijf wil uit dragen? U heeft nu nette kleding aan maar ziet u er ook zo uit in het dagelijks leven?” (met andere woorden.: “ik kan niet alles zien, welke tattoo's zien wij nu niet maar storen ons straks wel, en loop je normaal gesproken er bij of je in een vuilnisbak woond?”) " Het enige wat ik daarop zeg is: “waarom niet?” zoals ik er nu bij loop is toch prima? Waarom zou dat straks anders zijn?)

Het leuke aan aandacht zijn de mensen die je mening vragen. "Ik wil graag een tattoo met een vlinder met een boom takje op mijn kont. Is dat een goed idee?, welke tatoeëerder is de beste? Waar zal ik het laten zetten? Op mijn been of op mijn arm? mijn huid is erg donker, kan ik toch en tattoo met kleur nemen? Waarom moet je geen tattoo nemen als je op vakantie bent in een warm land?  Hoe kom je aan die haar kleur? Naar welke kapper ga je? Waar kun je die kleur kopen, hoelang blijft het zitten? Hoe ontdek je nieuwe tatoeëerders? Wat vind je van de Zwartepieten tattoo’s die je overal ziet?” (nee toch, dat ga je toch niet laten zetten he? Leuk hoor in de zomer op het strand hahahahaha)

Toch vind ik die aandacht wel leuk. Want anders zou ik niet samen met René in een programma te zien zijn geweest of de fotoshoots gedaan hebben. De wens om op tv te komen, in de bladen te staan, op reclames of in de tattoo wereld te zijn is groot, HHHHHEEEEEEELLLL GROOT!!!

Ik krijg nu de :'Wil Werken' uitkering en zou zó graag in de Tattoo wereld willen werken, floormanager in een shop bijvoorbeeld, mijn Blog betaald krijgen, Collums schrijven, rapportages voor een blad willen doen of als promotor op conventies werken. Ik noem maar wat. Er zijn Mogelijkheden genoeg. Ik trek alle aandacht naar me toe ben goed in verkoop, sales en promoties. Ik vind, dat ik leuk plak op foto's dus kansen genoeg zou je zeggen! Dus als je iets weet, mij een leuke toekomst kan geven, of ergens kan voorstellen, Deze energieke, alerte en positieve meid met veel humor die veel onderneemt. Door creativiteit improviserend kan handelen in verschillende situaties. Een sociale sfeer proever is die goed kan luisteren en daardoor met overtuigingskracht, goed samen aan een doel kan werken en heel creatief is in oplossingen. Ook door discipline, zelfstandigheid en besluitvaardig te zijn, goed de kosten in het oog kan houden, zorg ik er voor dat de organisatie zijn doel bereikt. Hierbij is klanttevredenheid natuurlijk van groot belang voor latere contacten. Daarbij zet ik al mijn vaardigheden in zodat het niet alleen bij praten blijft maar ook spijkers met koppen geslagen worden. Door doorzettingsvermogen en zelf kritisch te zijn verbeter ik mijzelf want ik ben heel leergierig. Ik steek ook graag zelf mijn handen uit de mouwen om een beter resultaat te bereiken. Dus als je iets weet, mij een leuke toekomst kan geven, of ergens kan voorstellen. neem Alsjeblieft contact met me op, Vertel het me mij EN vergeet niet: deel mij Blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten