maandag 23 september 2013

Natural Born Sinners

Loop je niets vermoedend over een willekeurige conventie en in eens zie je ze, boys en girls in allemaal de zelfde shirtjes met NBS en een doodskop er op. Hee denkje wat zijn dat? Motorrijders? 

Ehh nee................ Het zijn de heren en dames van de Natural Born Sinners Tattoo club. 
Alex Latumahina (facebook) is de club in juni 2011 begonnen nadat hij te horen kreeg dat hij geen verdere promotie kon maken bij zijn toenmalige werkgever i.v.m. met zijn tattoos , “ik was niet representatief genoeg ...en dat nota bene in een fabriek.” Hij heeft zelf ook jarenlang bij TNT post gewerkt met tattoos en dat was daar nooit een probleem dus vond hij dat terecht, heel erg raar. Hij heeft toen bedacht dat er een groep moest komen. Een groep vrienden die een hechte club waren,Die van Tattoo’s houden, voor elkaar op kwamen, niemand veroordeelden, wat je achtergrond ook was, maar ook op kwamen voor de zwakkere in de samenleving. Bij voorbeeld kinderen die mishandeld of gepest worden, Mensen die door hun uiterlijk of handicap niet geaccepteerd worden door de maatschappij. Het doel is dus om “minderheden en Tattoo’s in het bijzonder meer geaccepteerd te laten zijn in de samenleving. Vandaag de dag heeft de meerderheid wel ergens een piercing of tattoo, dus waarom wordt het dan niet beter geaccepteerd door bijvoorbeeld werkgevers?
Een vriend van hem maakte een logo op de pc En hij liet er T-shirts van drukken. Op de shirt zie je het krachtige logo van Natural Born Sinners Tattoo Club en de tekst: “Loyal 2 No One.” Ik vroeg Alex hoe hij aan dat logo komt .Een skull maakt namelijk deel uit van het logo. Wat natuurlijk vrij agressief over komt. Maar Alex zegt: “NBS is ontstaan uit een ander logo (No Pain No Gain) ,Dat logo stond toentertijd al voor het trots zijn op je tattoos. En de Doodshoofden (skulls) staan meestal toch wel centraal in de tattoo wereld....het is iets wat mensen gewoonweg aantrekt. Oldskool rozen had bijvoorbeeld ook gekund maar we hebben met het huidige logo toch veel aandacht getrokken....juist, omdat het zo’n krachtig logo is.” 
Alex Latumahina
 Op dit moment zijn er drie soorten shirts. Namelijk voor Full members, Die tattoos op zichtbare plekken hebben dus hoofd, nek, handen,onder armen, voeten en benen. Support shirts voor mensen die minimaal 15 uren in de stoel heb gezeten bij de tatoeëerder en Support shirts voor de vrienden die nog geen 15 uur aan tatoeëer uren er op hebben zitten maar wel graag lid willen zijn. Full Members hebben shirts met het logo op de voorkant en met kruis op de mouw. De Support gasten die 15 uur of meer hebben doorstaan, zijn in het bezit van Shirts met het logo op de voorkant en voorzien van Support met kruis op de mouw. Support shirt zijn Shirts met het logo op de voorkant en voorzien van de tekst: “Support” ook met tekens op de mouwen. 

Het ging erg snel. Veel mensen zijn het met hem eens en willen ook zo’n T-shirt. dus hij liet er meer drukken. Toen kwamen ook de Bijeenkomsten op conventies,festivals ,kroegen en bij mensen thuis. NBS is 100% nonprofit, De kosten voor een shirtje zijn de kosten voor het maken van de shirts bij de drukkerij inclusief verzendkosten, alle meetings worden door hun zelf betaald en in de kroeg of waar dan ook maken ze meteen een potje waar iedereen netjes geld in doet. De insteek was een klein clubje met mensen die net zo dachten als Alex. Ontevreden over het huidige beleid ten aanzien van tattoos. Inmiddels is het meer dan dat....het is ook een hechte vriendenclub geworden. Mensen met allerlei diverse achtergronden zitten nu bij NBS......arm,rijk, blank, zwart noem maar op....ze hebben allemaal 1 gemeenschappelijke passie.....dat is de passie voor inkt en de way of life dat er bij hoort. 
Op dit moment zijn er nu 4 chapters, namelijk: 
Graveyard Chapter: Deze moederchapter vertegenwoordigd het noordelijk deel van Nederland alles na Zwolle.(facebook) 
Chapter East Side: The Wise Man. vertegenwoordigd het oostelijk gedeelte en wat er tegen aan zit. (facebook)
The Condemned Chapter vertegenwoordigd alle randsteden, een klein gedeelte van zeeland , Flevoland, zuid- en Noord-Holland (facebook) (website) 
The DIrty South/ South Side chapter vertegenwoordigd het zuidelijke gedeelte van het land maar ook een gedeelte van zeeland en uiteraard geheel Limburg (facebook) 

Nu hadden we het alleen over Nederland. Er zijn geen vergelijkbare clubs in Nederland of in de wereld zoals we nu weten. Wel zijn er nu mensen met NBS shirtjes in Duitsland, Belgie, Groot-Brittannië, Kroatie, Australie, Nieuw Zeeland. Spanje en Italie is onderweg. Ondanks NBS steeds groter wordt en ze proberen met hun statement en hun “way of life” nog door velen helaas als asociaal gezien . Anno 2013 worden mensen nog steeds afgerekend op hun tatttoos. Sterker nog, vele denken dat NBS een motor club is. Iets waar ze ZEKER NIET mee geassocieerd mee willen worden. Best logisch,Er is weinig info d.m.v. een eigen website of iets dergelijks te vinden. iedereen doet stoer met shirts aan met doodskoppen er op in de kleuren van de hells angels en de Satudarah. (icl. zonnebril) en de mens is nu een maal kortzichtig en alles maar wat graag in vakjes stopt. Want bikers en tattoos gaan hand in hand. Waar motoren zijn zijn er ook tattoos. Maar ja er staat niet voor niks een Tattoo machine in hun logo. En bij mij voor de deur staat ook geen dure chopper. Het is een krachtig logo ....we willen laten zien waar we voor staan. “Als mensen vragen of ik lid ben van een motor club.....dan laat ik meteen mijn ov chipkaart zien!” Zegt Alex 

De eigen wereldweide website komt er aan. Maar een non-profit organisatie werkt alleen met vrijwilligers. De leden van de NBS hebben bijna allemaal een baan (toch wel ;-) ) en doen dus alles in hun vrije tijd, dus je begrijpt de website heeft wat vertraging opgelopen. Er zijn nog meer plannen: bijvoorbeeld Meewerken aan school projecten waarbij NBS kinderen en jongeren helpen die gepest worden of het moeilijk hebben d.m.v hun thuissituatie. We hebben samen met de Condemned chapter al 1 scholenproject gedaan en dat was geweldig. Ook willen ze zich inzetten voor doodzieke kinderen op wat voor manier dan ook. Alex hoopt dan ook dat NBS een begrip wordt, dat NBS ergens voor staat dat mensen bij de NBS kunnen aankloppen als ze zwaar benadeeld zijn vanwege hun tattoo's. 
NBS die heel stiekem droomt om mee te kunnen doen op tattoo conventies.....het mede organiseren daar van. Er zijn zoveel dingen die NBS nog kan bereiken mits het allemaal goed onder controle word gehouden. Dat kan hij niet alleen. Alles vergt veel tijd. Bijvoorbeeld alle Administratie, het regelen van de shirtjes ....Alex zegt:.”ik ben maar een tussenpersoon....alle aanvraag voor shirtjes gaan direct naar de drukkerij, iedereen betaald het eigen shirt maar de controle wie welk shirtje heeft besteld vergt veel energie. Maar ik heb een lieve vrouw die me daar heel veel mee helpt.” (schattig he?) “Ik heb nooit gedacht dat NBS zulke grote vormen zou aannemen, blijkbaar is er dus heel vraag geweest naar een club als deze. NBS had nooit zo groot kunnen worden zonder al die mensen die zich identificeren met de gedachte achter NBS. 

Stel nou, dat je ook bij de Natural Born Sinners tattoo club wil horen, er iets voor kan betekenen. Stel, dat je ideeën hebt, een uitmuntende website bouwer of een super administratie koning. Of gewoon een Tattoo lover met een goed hart, zonder een motor ;-) Meld je aan, en je hebt er ineens een hele berg vrienden bij. 
Aanvragen met originele motivaties worden zeker gewaardeerd!! 

https://www.facebook.com/messages/DirtySouthNBS
https://www.facebook.com/TheCondemnedNbsTattooClub/info 
http://www.thecondemned.nl/
http://www.facebook.com/NaturalBornSinners
https://www.facebook.com/alex.latumahina.9 
op de conventie in assen

5 opmerkingen: