vrijdag 30 augustus 2013

Subdermal implants

Subdermal implants .Of ook wel: het silicone hartje onder mijn huid, de Barbie tieten van René :-)


 
 

Vaak krijgen we vragen wat dat nou is. en hoe dat nou onder de huid komt.
Het materiaal is Teflon (PTFE) of silicone. Er zijn artiesten die alleen maar dit soort (extreme) modifications doen. Je loopt niet even een shop binnen en een paar tellen later is het geregeld. Er komt even wat meer bij kijken. Echt een ons kent ons wereldje, want volgens mij is het dus niet legaal. Officieel verbieden gaat ook niet maar reken maar dat als een piercing shop dit op een permanente basis zou aanbieden dat de GGD of iets dergelijks die shop zo sluit..

Er was een shop In Alkmaar die dat deed (die is er al een paar jaar niet meer) en er zijn rond reizende mensen die de hele wereld over gaan en Dit soort dingen doen. maar hun kunne gaat veel verder dan dat. Wil je elfen oren? magneetje in je vingers? spikes op je hoofd? als jij geld heb regelen hun het.
Hoorntjes voor op je hoofd
 

 zijn vele soorten vormen. Je kunt kiezen uit skulls, kersen, bolletjes,snoepgoed, strepen, handgranaten,cakejes, ringen,  verzin het maar, zoek en het bestaat. Wel moet de vorm vrij simpel en grof zijn wil het opvallen. Maar wel met ronde hoeken want het moet wel onder de huid blijven en niet er door heen gaan steken.
Ook is de plek belangrijk. Handen zijn erg geschikt. daar is de huid dun dus zie je de implantaat erg goed.  Daarom is het best jammer dat mijn kleine hartje eigenlijk niet zo goed te zien is. Veel mensen zien het niet eens. Grotere en bollere implantaten kun je goed in armen enzo kwijt.  Er zijn ook mensen die bolletjes op hun hoofd plaatsen. Dan zijn het net hoorntjes.
Soms moet het juist niet opvallen. Denk maar aan een kin of jukbeen implantaat. Zodat mensen die bijna geen bot daar hebben een strakker en mooier gezicht krijgen. Al zal dat vaak via de gewone plastische chirurg gaan denk ik.


een tattoo voor blinden.

Maar hoe gaat dat dan? Eerst wordt de plaats bepaald . waar moet de implantaat komen en die word afgetekend. Dan wordt er bepaald waar het litteken komt waar de huid open moet zodat de implantaat  er in kan. Dat moet op een onopvallende plaats zijn want een litteken blijf je zien. Dus een huidplooi, een rand van een tattoo , haar grens. Dat soort zaken. En het moet groot genoeg zijn om de implantaat er in te kunnen schuiven, huid rekt mee maar als het gaat uitscheuren heb je een grovere litteken. Dan begint het echte werk pas.

Er wordt met steriel materiaal gewerkt. Eerst wordt er met een chirurgisch mesje een sneetje gemaakt (dat wordt dus later het litteken). En dan wordt er met en soort plat rond spatel achtig mesje de holte gemaakt waar de implantaat doorheen moet tot waar hij moet gaan zitten. Zonder verdoving dus zijn het pain lovers of is er een trukje? Het is soms best een hoop sjor werk dus als je niet tegen bloed kan, kun je beter je ogen dicht houden!

Als  de ruimte tussen de huidlagen groot genoeg is  komt de implantaat te voorschijn. De ene is wat flexibeler dan de ander dus ze moeten goed opletten dat die goed om, zonder dubbel te klappen op de goede plek zit. Dat is een heel gepiel. Daarna word het met tape op zijn plek gehouden want hij moet niet gaan verschuiven tijdens het heling proces.
De wond wordt gehecht met naald en draad en dan kan de heling beginnen. Eerst is alles bond en blauw, en zie je de hechtingen zitten. Die worden na ongeveer 2 weken verwijderd. Eerst mag je er zeker nog niet aankomen. Want je wil niet dat die verschuift of infecteert. Daarna kan je die huid gewoon indrukken en hoop je dat die daardoor goed zichtbaar wordt. Wel zie je pas na een paar maanden het uiteindelijke resultaat.

Natuurlijk kleven er risico’s aan. Als er toch niet goed steriel gewerkt wordt. Krijg je infecties,er kan ook een allergische reactie op treden, inkapseling of afstoting. Gelukkig heb ik dat nog niet gezien of gehoord. Ik ben zelf heel erg allergisch aangelegd maar heb nergens last van. Wel is toch mijn hartje iets verschoven dus niet meer in het midden van mijn Borst. Dat is jammer maar niks aan te doen.
Tot slot… er zijn filmpjes gemaakt van onze arm en hart. Als je het aan kunt, veel plezier ;-)

1 opmerking: